Close

AUM mantra affisch & GAYATRI mantra affisch

om-poster-skiss gayatri-folds
Pris: 150 kr /st + Frakt (fr. 54 kr med Postnord). Beställ via e-post: info@spreadtheword.nu. 

I samarbete med artisterna Deva Premal och Miten har vi tagit fram två mantra affischer: Aum och Gayatri mantra. Måtten är 50 x 70 cm. De innehåller kalligrafi gjord av Devas far. I nederkanten av affischen finns en kommentar av artisterna. Affischerna levereras rullade i papptub (inte vikta, såklart!)

The story
Devas pappa Wolfgang var grafisk formgivare, konstnär och den mystiker som introducerade mantran och meditation i hennes liv. Redan när hon låg i sin mammas mage sjöng föräldrarna Gayatri mantra för henne varje dag, och från fem års ålder ingick det i hennes egen dagliga rutin. När Deva var 20 mötte hon och Miten och de började sjunga tillsammans. På en musikfestival hörde de Gayatri sjungas och Deva föll in i den så välbekanta recitationen. Hon säger: ”This time I could feel the power of the mantra as never before,  the strong effect it had on me, and the sacredness of it…” Paret började inkludera mantrat på sina spelningar och Deva kände att hon till sist hade funnit sin sång. ”I had found  something that felt like ’mine.’ I felt at home with it, and I watched as it touched people whenever we introduced it into our program.” 

Deva Premal och Miten spelade in CD:n The Essence, där de blandade mantrasång med modern musik, i samma lägenhet i Tyskland där Deva fötts och vuxit upp och där Gayatri sjungits så flitigt många år tidigare. Tanken var att göra en CD för dem som kom på Devas och Mitens workshops och för vännerna som behövde musik till sina massagesessioner. Istället blev CD:n en jättesuccé som toppade new age-listorna världen över och förde artisterna ut på en internationell turné som pågått ända sedan dess…

När Deva Premals far lämnade jordelivet fanns hon vid hans sida och sjöng Gayatri för honom, så som han sjungit för henne när hon kom in i världen.

Deva är glad att kunna sprida sin fars konst på det här sättet.

4 Comments on “AUM mantra affisch & GAYATRI mantra affisch

Malin Adolfsson
december 9, 2016 at 11:41 f m

Hej!
Jag undrar vad det är för mått på affischerna?
Med vänlig hälsning
Malin

Svara
Candra Karlholm
december 10, 2016 at 11:17 f m

De är 50 x 70 cm. Tack för din fråga, jag ska lägga till det i texten! (Det måste ha försvunnit i någon redigeringsomgång.)

Svara
Denise Dayan
oktober 21, 2019 at 9:07 e m

finns de kvar? gayatri mantra affisherna

Svara
Candra Karlholm
oktober 23, 2019 at 12:11 e m

Hej! Just nu har vi inga, men vi kommer att trycka igen.

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.