Close

Mikael & Candra Karlholm

Spread the Words grundare Mikael och Candra Karlholm skulle kanske vara ett omaka par om de inte delade ett djupt intresse för medvetenhet och andlighet. Livet har fört många olika lärare i deras väg och några av mötena har varit livsavgörande.

 

Mikael är en naturlig coach, varmhjärtad inspiratör, andlig pionjär och nätverkare med fantastisk förmåga att se möjligheter att samverka och bidra med gott för allas väl. 

 

Han studerade tibetansk buddhism med Dalai lama i biblioteket i Dharamsala redan som tjugoåring, och därefter följde år av vipassana-träning med S. N. Goenka. Mikael tog vipassana (det vi idag kallas mindfulness) till Sverige och var med och grundade Vipassanagruppen. Han tillbringade också tid med Osho, Papaji, Ramesh Balzekar, Eckhart Tolle, Byron Katie och andra lärare.

 

Eftersom det alltid har varit naturligt för Mikael att dela med sig av det han upplevt som välgörande för honom själv, började han snart bjuda in andliga lärare och inspiratörer till Sverige för att fler skulle få ta del av deras kunskap, insikter och erfarenheter. Under de senaste 40 åren har han arrangerat events med hundratals lärare, artister och workshopledare. Han har exempelvis haft ett nära samarbete med Byron Katie i 15 år och 2013 arrangerade han och Candra ett event med Eckhart Tolle i Stockholm med en publik på 2 000 personer. 

 

Mikael har alltid brunnit för att samla representanter för olika andliga traditioner och skapa upplevelser och gemenskap där man möts i det som förenar oss alla. Han var också en del av att starta och driva Ängsbacka Kursgård och No Mind-festivalen som hållits där årligen i mer än 20 år, och som är känd över hela världen.

 

 

 

Mikael och Candra har varit gifta mer än i tio år och har två döttrar tillsammans.

Foto: Anders Rosenberg

Sedan 2015 har Candra utbildat sig i systemiskt konstellationsarbete (familjekonstellationer) och mindfulnessbaserad councelling med Svagito Liebermeister, och erbjuder nu detta arbete i workshops och individuella sessioner.  

 

Candras intresse för utveckling och lärande som omfattar mer än det mentala gjorde att hon utbildade sig till dramapedagog (fil. kand.). Hon är också mindfulnessinstruktör, seminariehandledare utbildad av Family-lab och en uppskattad föreläsare och kursledare.

 

Candra började intressera sig för personlig utveckling, kroppsterapi och buddhistisk filosofi i tjugoårsåldern. Hon träffade år 2000 ShantiMayi och tillbringade sedan många vintrar på meditationsretreater och satsang med henne i norra Indien i Sacha Dham ashram.

 

Candra håller också sedan många år kvinnogrupper (hon har gått Awakening Womens cirkelledarutbildning) målarkurser (vedic art) och erbjuder The Work av Byron Katie efter att ha gått hennes ”The School for The Work”. 

 

Läs mer om Candras arbete på hennes egen hemsida.

 

Få våra nyheter och en ny sång av Deva Premal & Miten!

 

 

 

Get our news and a free download of a new song by Deva Premal & Miten!

 

Join our mailing list to receive the latest news and offers from our team. (Available in both Swedish and English each time.)

Thank you! You have successfully subscribed. Tack! Nu är du med på listan.