Close

Workshop med Byron Katie

 

katieMåndag den 7 juli, kl. 10 – 17.30 på China Teatern, Stockholm.

Köp biljetter via www.showtic.se. Pris: 850 kr.

Välkommen till denna dag med Byron Katie och The Work! The Work är en lika enkel som kraftfull metod för att ifrågasätta tankarna och finna frid – såväl med sig själv som med omvärlden. Metoden består av fyra frågor och en vändning och är tillgänglig för vem som helst med ett öppet sinne. Denna heldagsworkshop kommer att ge praktisk erfarenhet av The Work. (Se några korta exempel i videoform nedan.)

Video från en workshop med Byron Katie där hon hjälper en kvinna ifrågasätta sina stressfyllda tankar om sin kropp:

Byron Kathleen Reid blev djupt deprimerad i trettioårsåldern. Under tio års tid försvårades hennes depression, och under de sista två åren kunde Katie (som hon kallas) sällan ta sig utanför sovrummet. Men så en morgon, ur djupet av sin förtvivlan, fick hon en insikt som förändrade hennes liv. 
Katie förstod att när hon trodde på sina tankar led hon, och när hon inte trodde på sina tankar led hon inte. Det som hade orsakat hennes depression var inte världen omkring henne, utan hennes tankar om världen omkring henne.

Plötsligt stod det klart för henne att våra försök att finna lycka var bakvända – i stället för att förgäves försöka förändra omvärlden så att den stämmer överens med våra tankar om hur den ”borde” vara, kan vi undersöka tankarna, och i mötet med verkligheten som den är, få uppleva en frihet och glädje som vi inte kunnat föreställa oss. Resultatet blev att en sängliggande, självmordsbenägen kvinna fylldes av kärlek till allt som livet för med sig.

Eckhart Tolle säger ”Byron Katies arbete är en stor välsignelse för vår planet.” Time Magazine kallar Katie ”en andlig förnyare för det nya millenniet”.

Video: En man som inte tror att han kan försörja sig på det han vill gör The Work. ”I am not living up to my full potential.”

Mer info: 

Läs om Mikaels första möte med Byron Katie – något som förändrade hans liv.

The Work av Byron Katie: En introduktion

Hemsida för The Work och Byron Katie: www.thework.com

Hemsida för The Work i Sverige: http://www.thework.com/svenska/

 

2 Comments on “Workshop med Byron Katie

Monika Palo
mars 24, 2014 at 10:02 f m

Intresserad av livet och alla möjligheter som erbjuds…

Svara
Candra Karlholm
april 9, 2014 at 7:52 f m

Ja! Vad härligt Monika. Öppenhet är ett så positivt förhållningssätt. Ett så viktigt första steg mot utveckling.

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.