Close

Mikael & Candra Karlholm

Spread the Words grundare Mikael och Candra Karlholm skulle kanske vara ett omaka par om de inte delade ett djupt intresse för medvetenhet och andlighet. Livet har fört många olika lärare i deras väg och några av mötena har varit livsavgörande.

Därför brinner Spread the Word för att bidra till en bättre värld genom att stödja uppvaknandet till vår sanna natur. Spread the Word sprider påminnelser om vårt djupaste varande, och bistår exceptionella andliga lärare i att nå ut med sina budskap. Dessutom arrangerar Spread the Word event där människor kan få en personlig upplevelse av sanningen bakom orden, och mötas i en gemenskap utöver det vanliga.

 

Av detta har Mikael och Candra lång erfarenhet:
Mikael studerade tibetansk buddhism med Dalai lama i biblioteket i Dharamsala redan som tjugoåring, och därefter följde år av vipassana-träning med S. N. Goenka. Mikael tog vipassana (det vi idag kallas mindfulness) till Sverige och var med och grundade Vipassanagruppen. Han tillbringade också tid med Osho, Papaji, Ramesh Balzekar, Eckhart Tolle, Byron Katie och andra lärare.

 

Eftersom det alltid har varit naturligt för Mikael att dela med sig av det han upplevt som välgörande för honom själv, började han snart bjuda in andliga lärare och inspiratörer till Sverige för att fler skulle få ta del av deras kunskap, insikter och erfarenheter. Under de senaste 40 åren har han arrangerat events med hundratals lärare, artister och workshopledare. Han har exempelvis haft ett nära samarbete med Byron Katie i 15 år och 2013 arrangerade han och Candra – då Spiritual Events – ett event med Eckhart Tolle, som drog 2 000 personer.

Mikael har alltid brunnit för att samla representanter för olika andliga traditioner och skapa möten och gemenskap där man möts i det som förenar oss alla. Han var också en del av att starta och driva Ängsbacka Kursgård och No Mind-festivalen som hållits där årligen i mer än 15 år, och som är känd över hela världen.

Foto: Anders Rosenberg

Candra började intressera sig för personlig utveckling och buddhistisk filosofi i tjugoårsåldern. Under flera år ägnade hon sig åt meditation, frigörande dans och yoga, och träffade år 2000 sin lärare ShantiMayi. Genom det mötet och den kontakten, som fortgått genom åren, har Candra stärkts i fördjupandet av en andlig, mental och känslomässig stabilitet och klarhet; något som hon fortsätter att kultivera i arbets- och familjeliv.


Candra är dramapedagog med humanistisk universitetsexamen. Under två år arbetade hon på Holma College of Holistic Studies folkhögskola i Höör, som samordnare, handledare och administratör. Hon är mindfulnessinstruktör och seminariehandledare utbildad av Family-lab, och erbjuder i egenskap av detta föreläsningar, kurser och coachning för föräldrar. Hon håller också sedan många år kvinnogrupper (hon har gått Awakening Womens cirkelledarutbildning) och är en erfaren och uppskattad kursledare.


Läs mer om Candras arbete på hennes egen hemsida.
Mikael och Candra har varit gifta i tio år och har två döttrar tillsammans.

Få våra nyheter och en ny sång av Deva Premal & Miten!

 

 

 

Get our news and a free download of a new song by Deva Premal & Miten!

 

Join our mailing list to receive the latest news and offers from our team. (Available in both Swedish and English each time.)

Thank you! You have successfully subscribed. Tack! Nu är du med på listan.