fbpx
Close

Meditationer online!

Vägledda meditationer av Candra Karlholm

Candras uppskattade meditationer Nio attityder i mindfulness finns tillgängliga där ljudböcker finns. Hon har spelat in ytterligare sju. Välkommen att lyssna! 

Såhär säger användare på Storytel:

  • Jag älskar denna serie och författarens behagliga inläsning. Inget flum eller andra påhittade konstigheter. Att lära sig leva med dessa attityder hjälper mig till ett harmoniskt liv i balans. / Cinna
  • Bästa mindfulness-rösten. Enkel, vacker, sann och skön. Tack Candra! Lyssna du som funderar på ett skönare tillstånd. / Dagenspepp
  • Det här är en färdighet, som jag ständigt behöver öva, även som nybliven pensionär. Candra är bästa tänkbara guide. / Torgust

Hållen av livet – Hitta dina resurser

Det här är en övning där du tränar dig att för en stund fokusera på det som stärker och när dig, det som ger dig glädje och tillförsikt. 

Om vi bara ser fel och brister missar vi allt gott som för tillgängligt för oss här och nu och som är grunden för alla våra möjligheter. Så istället för att sträva mot horisonten, efter ”mer” och ”bättre” eller efter det som fattas dig – just nu, stanna upp. Hitta dina resurser, det du redan har, och lägg märke till hur det påverkar dig.

Det du ger din uppmärksamhet växer. Grunden för förändring är medvetenhet och närvaro – förmågor som du tränar genom den här övningen.

Vän med kroppen


Kroppen är vårt hem, vår fasta punkt, en förutsättning för vårt liv och medvetande. Ändå är det lätt att ta den för given, glömma bort den, eller betrakta den med kritiska ögon framför spegeln. Det här är en övning för dig som väljer att ta en stund för att känna in kroppen och lyssna till den. Det har du allt att vinna på – att vara vän med din kropp!

Candras mindfulnessmeditationer prisas för att de är lätta att följa, behagliga att lyssna på och har en konkret approach. De kan både göra nytta i stunden och ge varaktiga resultat med regelbunden övning.

Morgonmeditation 

Ge dig själv gåvan av att börja dagen med medveten närvaro! Här guidas du till att känna in kroppen och vila i bevittnandet av det som rör sig i sinnet en stund. Sedan får du ta fasta på vad du önskar denna dag och utforska hur det finns tillgängligt för dig.

Upplev sinnets öppenhet och kreativitet, förankrad i kroppen, andningen och nuet! Det du ger din uppmärksamhet växer. Grunden för förändring är medvetenhet och närvaro – förmågor som du tränar genom den här övningen.

Kvällsmeditation


Ge dig själv gåvan av att avsluta dagen med medveten närvaro! Här guidas du till att känna in kroppen och vila i bevittnandet av det som rör sig i sinnet en stund. Sedan får du reflektera över vad du upplevt den här dagen och notera hur det påverkat dig.

Att ta en stund och notera vad dagen burit med sig ger perspektiv, överblick och även en grund för att påverka livet i den riktning du önskar. Grunden för förändring är medvetenhet och närvaro – förmågor som du tränar genom den här övningen.

Självledarskap för kvinnor:

Du duger

I den här guidade visualiseringsövningen stärker du känslan av att duga precis som du är!

Känslor av otillräcklighet och stress tillhör vardagen för de flesta av oss. Kanske gör de att vi pressar oss själva ännu mer för att hinna, fixa till och försöka få till den där perfektionen, åtminstone hjälpligt… Men hur ofta känner vi oss nöjda? Hur ofta ger vi oss ens tid att känna efter och uppskatta det vi redan uppnått och klarat av? När vi väl har chansen kan det vara svårt att komma ner i varv och inte bara rusa vidare mot nya mål.

Så stanna upp. Det här är en stund för dig! Maria Vikman guidar dig in i medveten närvaro i nuet och kroppen och tränar dig i självmedkänsla. Här tar vi fasta på det grundläggande viktiga: att du duger. Att du är viktig. Att inget, allra minst du, behöver fixas. Du är redan perfekt som du är!

Din kvinnokropp

Det här är en guidad övning för dig som vill odla en djupare kontakt med din kvinnokropp och träna på att bli mer tillåtande och kärleksfull mot den. Vi är alltför ofta kritiska till våra kroppar vilket är begränsande för oss. Kroppen är ju vårt hem, vår grund och vår starkaste länk till förankring i nuet. Om vi dömer och förnekar den får vi mindre grund att stå på, mindre möjlighet att helt träda in i våra liv och ta del av dess möjligheter.

Så grattis till dig som väljer att praktisera mjuk, kärleksfull närvaro i kroppen, precis som den är! Det ger dig möjlighet att möta dig själv och livet mer fullständigt. Maria Vikman guidar dig i ett skönt flöde genom övningens tre olika delar: 1. Kärleksfull självmassage 2. Runda, mjuka höfter 3. Hjärtats kontakt med jorden.”

Systerskap

Candra och Maria har genom sitt arbete med självledarskap för kvinnor och sina egna levnadsresor mött behovet av att stärka samhörigheten kvinnor emellan. Det här är en övning de skapat i det syftet.

Den här guidade meditationen tränar dig på att bejaka det feminina i dig och knyta an till andra kvinnor och till jorden. Candra Karlholm vägleder dig, på sitt varma, jordnära sätt, att ta in dina kvinnliga relationer i medvetenhet och ta fasta på det som stärker dig. Du får också praktisera att släppa begränsande fördömanden – vilket, liksom medveten närvaro, är en förmåga man kan öva sig i. Du kan göra den här övningen så ofta du vill.


Candra erbjuder kurser, föreläsningar och individuella sessioner. Du kan läsa mer om hennes verksamhet på candrakarlholm.com

Självledarskap för kvinnor finns på Facebook.

Spread the Word

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Få våra nyheter och en ny sång av Deva Premal & Miten!

 

 

 

Get our news and a free download of a new song by Deva Premal & Miten!

 

Join our mailing list to receive the latest news and offers from our team. (Available in both Swedish and English each time.)

Thank you! You have successfully subscribed. Tack! Nu är du med på listan.